Shihan Jun Osano, s-a nascut in Fujiyoshida City, si a inceput studiul artelor martiale inca de la varsta de 7 ani. In paralel cu scolile japoneze, Osano sensei a fost atras si de scolile chinezesti de Kung Fu, pornind de la celebrele filme cu Bruce Lee. Pe atunci singurul loc unde “Kung Fu” se studia in Japonia era dojo-ul lui Sato Kimbei, un pionier al acestora in Japonia. Dupa un timp de practica acolo Osano sensei realizeaza ca studiind direct de la sursa va intelege aceste scoli mult mai profund. Astfel Osano sensei calatoreste in Taiwan si este acceptat in timp ca discipol al Golden Hawk Kung fu – o scoala extrem de interesanta.

Absolvent al universitatii Tokai pe economie politica , Osano sensei, este cadru universitar activ, dar si un cercetator dedicat al Kobudo-ului. Poate multi practicanti, il cunosc probabil ca fost instructor sef al departamentului de Kobudo al IMAF. Intuind la timp probleme de natura politica, Osano sensei a fondat International Suigetsujuku Bujutsu Association (ISBA). Continuandu-si in paralel, perseverent studiile in arte martiale chinezesti (Kung Fu Taiwanez) este numit instructor sef al ramurii japoneze a Societatii Gold Hawk Kung Fu din Taiwan. Ulterior Shihan Osano fondeaza un centru de studii martiale vechi – Japanese General Budo Laboratory.

Odata initiat in Kobudo si cu o baza solida in istoria veche a Japoniei, Osano sensei s-a dedicat unui studiu aprofundat al scolilor vechi, al densho-urilor care fac parte integranta din transmisia secreta a acestora. In peste 40 de ani de Kobudo, sensei Osano a primit titluri de Menkyo Kaiden in 10 scoli ale vechilor samurai, Jujutsu, Iai, Kenjutsu si arme specifice. Yagyu Shingan Ryu, Shibukawa Ichi Ryu, Rikishin Ryu, Asayama Ichiden Ryu, Niten Ryu sunt doar cateva din aceste scoli si traditii care supravietuiesc si gratie dansului.